05.07.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Kavurmalı Patates Çorbası Tarifi
3 adet patates – küçük doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme çorba kaşığı un
100 ml. krema
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gr. kavurma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme çorba kaşığı un
100 ml. krema
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gr. kavurma
Tencereye
tereyağını ekleyip eritin. Patates, tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.
Unu
ekleyin ve kokusu çıkana kadar çevirin.
Suyunu
ekleyip kapağını kapatıp patatesler pişip kıvam alıncaya kadar pişirin.
Blenderden
pürüzsüz kalıncaya kadar geçirin ve kremayı ekleyip 5-10 dakika daha kısık
ateşte pişirin.
Kavurmaları
ince kıyın yağsız tavada biraz çevirip çorbanın üstüne gezdirerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder