5 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 temmuz pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır, 5 Temmuz nurselin mutfağı Afyon Cızdırma tarifi, Ekmek Kadayıfı malzemeleri, Ekmek Kadayıfı nasıl pişirilir, Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ekmek Kadayıfı Tarifi , Nurselin mutfağı 5 Temmuz pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 05.07.2015 Ekmek Kadayıfı Tarifi, nurselin mutfağı Afyonkarahisar, evde ekmek kadayıfı nasıl yapılır
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ekmek Kadayıfı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
EKMEK KADAYIFI
Malzemeler:
1 büyük ekmek kadayıfı
3,5 kilo şeker
3 litre su
Yarım limonun suyu
Kaymak
Hazırlanışı:
3,5 kilo şeker ve 3 litre su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kaynayıp kıvama gelince yarım limonun suyu sıkılır.
Ekmek kadayıfı kendinden daha büyük ve kenarlı olan tepsiye alınır. Üzerine ılıktan daha sıcak olan su gezdirilir. Yumuşayana kadar su verilir. İyice yumuşayınca suyu süzülür ve bir havlu ile fazlası alınır. Ocağa konur ve sıcak olan şerbet kepçe ile üzerine gezdirilir. Şerbeti çektikce tepsinin kenarlarında biriken şerbet ile üzeri ıslatılır. Bu sırada kadayıf kabaracaktır. Şerbeti komple çekince üzerine kapak kapatılır ve demlendirilir.
üzerine konulan manda kaymağı ile sunuma alınır.
3,5 kilo şeker
3 litre su
Yarım limonun suyu
Kaymak
Hazırlanışı:
3,5 kilo şeker ve 3 litre su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kaynayıp kıvama gelince yarım limonun suyu sıkılır.
Ekmek kadayıfı kendinden daha büyük ve kenarlı olan tepsiye alınır. Üzerine ılıktan daha sıcak olan su gezdirilir. Yumuşayana kadar su verilir. İyice yumuşayınca suyu süzülür ve bir havlu ile fazlası alınır. Ocağa konur ve sıcak olan şerbet kepçe ile üzerine gezdirilir. Şerbeti çektikce tepsinin kenarlarında biriken şerbet ile üzeri ıslatılır. Bu sırada kadayıf kabaracaktır. Şerbeti komple çekince üzerine kapak kapatılır ve demlendirilir.
üzerine konulan manda kaymağı ile sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder