Nursel'in Mutfağı Afyon Cızdırma Tarifi 5 Temmuz 2015 Afyonkarahisar



5 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 temmuz pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Afyon Cızdırma  nasıl yapılır, 5 Temmuz nurselin mutfağı Afyon Cızdırma tarifi, Afyon Cızdırma  malzemeleri, Afyon Cızdırma  nasıl pişirilir, Afyon Cızdırma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Afyon Cızdırma Tarifi , Nurselin mutfağı 5 Temmuz pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 05.07.2015 Afyon Cızdırma  Tarifi, nurselin mutfağı Afyonkarahisar, cızdırma nedir





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Afyon Cızdırma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

AFYON CIZDIRMA

Malzemeler:
300 gr haşhaş
5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
sıcak su

Hazırlanışı:
Mısır unu geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve aldığı kadar sıcak su ile karıştırılarak çok cıvık kıvamda hamur hazırlanır. 3 parçaya ayrılır. 
Haşhaş sıvı yağ ile inceltilir ve bir kısmı geniş bir cam kabın yüzeyine yayılır. Üzerine hazırlanan hamurun ilk parçası ince bir tabaka olacak şekilde yayılır. Tekrar haşhaş serilir ve hamur yayılır. Son olarak kalan haşhaş ile üzeri kapatılıp kare olacak şekilde dilimlenir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}