Gülenay ile Pasta & Börek Pastane Poğaçası Tarifi- 8 Temmuz 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 8 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 8 Temmuz 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta &  Börek Pastane Poğaçası Tarifi- 8 Temmuz 2015, gülenay Pastane Poğaçası tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Pastane Poğaçası  Tarifi- 8 Temmuz 2015, Pastane Poğaçası nasıl yapılır





Gülenay ile Pasta & Börek 
Pastane Poğaçası Tarifi- 8 Temmuz 2015


Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yaş maya
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaymak
1 yumurta
Un
4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
 Ilık su, şeker ve maya karıştırılır. İçerisine sıvı yağ, ılık süt, kaymak, yumurta ve tuz eklenerek karıştırılır en son un ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra parçalar koparılarak el ile açılır. Üzerine yumuşak tereyağı sürülerek rulo yapılır. Rulo iki ucundan ters yöne çevrilerek simit şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece sıcak fırında pişirilir


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}