Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 8 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 8 Temmuz 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Börek Pastane Poğaçası Tarifi- 8 Temmuz 2015, gülenay Pastane Poğaçası tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Pastane Poğaçası Tarifi- 8 Temmuz 2015, Pastane Poğaçası nasıl yapılır
Gülenay ile Pasta & Börek
Pastane Poğaçası Tarifi- 8 Temmuz 2015
Pastane Poğaçası Tarifi- 8 Temmuz 2015
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yaş maya
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaymak
1 yumurta
Un
4 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yaş maya
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaymak
1 yumurta
Un
4 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Ilık su, şeker ve maya karıştırılır. İçerisine sıvı yağ, ılık süt, kaymak, yumurta ve tuz eklenerek karıştırılır en son un ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra parçalar koparılarak el ile açılır. Üzerine yumuşak tereyağı sürülerek rulo yapılır. Rulo iki ucundan ters yöne çevrilerek simit şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece sıcak fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder