Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 1 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 1 Temmuz 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Börek Nevzine Tarifi- 1 Temmuz 2015, gülenay Nevzine tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Nevzine Tarifi- 1 Temmuz 2015, Nevzine nasıl yapılır
Gülenay ile Pasta & Börek
Nevzine Tarifi- 1 Temmuz 2015
Nevzine Tarifi- 1 Temmuz 2015
Malzemeler:
5 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
5 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbet için su ve şeker kaynatılır.Pişmeye yakın limon suyu eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine pekmez eklenir.
Tatlı için un, tereyağı, süt, tahin, çekilmiş ceviz ve ayçiçek yağı karıştırılarak hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur fırın kabına yayılarak 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen tatlı sıcak iken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder