1/2 kg tel kadayıf
4 yumurta
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Üzerine
2-3 yemek kaşığı ceviz
200 gr kaymak
Kızartmak için sıvıyağ..
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun.
Tel kadayıftan bir avuç dolusu alıp, tezgâha çay tabağı büyüklüğünde yayın. Ortasına birer yemek kaşığı ceviz ekleyip, sarın. Tüm kadayıfı bu şekilde hazırlayın.
Yumurtayı bir kaba alıp çırpın. kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın ve soğuyan şerbetin içine atıp, 20 dakika bekletin.
Servis tabaklarına alıp, kaymak ve cevizle süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder