Gülenay ile Pasta & Börek Midye Tatlısı Tarifi- 7 Temmuz 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 7 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 7 Temmuz 2015 salı gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta &  Börek Midye Tatlısı Tarifi- 7 Temmuz 2015, gülenay Midye Tatlısı tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Midye Tatlısı  Tarifi- 7 Temmuz 2015, Midye Tatlısı nasıl yapılır





Gülenay ile Pasta & Börek 
Midye Tatlısı Tarifi- 7 Temmuz 2015


Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı nişasta
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Ceviz
Tuz

Üzeri için:
150 gram tereyağı

Şerbet İçin:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı:
Şerbet için su ve şeker ocağa alınıp kaynatılır. Pişmeye yakın limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
Hamur için yoğurt, süt, yumurta, sıvı yağ ve sirke karıştırılır. İçerisine un, kabartma tozu ve tuz eklenerek yoğurulur. 12 bezeye ayrılarak her biri çay tabağı büyüklüğünde açılır. Açmak için 1 çay bardağı nişasta ve 1 çorba kaşığı un karıştırılır. Aralarına nişasta serpilerek büyük açılır ve sıkıca rulo yapılır ve el ile hafif uzatılır. Rulo yapılan hamur 1 parmak kalınlığında kesilir. Kesik yüzeyinden el ile açılarak içerisine ceviz koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır.Tepsiye dizildikten sonra üzerine erimiş tereyağı gezdirilerek 200 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra soğuk şerbet gezdirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}