Nursel'in Mutfağı Taş Kadayıf Tarifi 8 Temmuz 2015 Mersin



8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Taş Kadayıf   nasıl yapılır, 8 Temmuz nurselin mutfağı Taş Kadayıf  tarifi, Taş Kadayıf   malzemeleri, Taş Kadayıf   nasıl pişirilir, Taş Kadayıf  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Taş Kadayıf  Tarifi , Nurselin mutfağı 8 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.07.2015 Taş Kadayıf  Tarifi, nurselin mutfağı mersin



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Taş Kadayıf  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

TAŞ KADAYIF

Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un 
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 bardak ılık su


İç harcı için:
1,5 su bardağı ceviz


Kızartmak için:
Sıvı yağ


Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 bardak su

Hazırlanışı:
Ilık su derin bir kaba alınır. Şeker, kuru maya ve tuz atılır. Karıştırılarak tozlar eritilir. Ortalama 3 bardak un konur ve el mikseri ile hamuru çırpılır. Krep hamuru kıvamında cıvık olacaktır. Güneş alan bir yerde 30 dakika kadar dinlendirilir. 
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. 
Dinlenen hamurdan küçük bir kepçe ile alınıp üzerine çok az sıvı yağ sürülen tavaya bırakılır. Çay tabağı büyüklüğünde olacaktır. Hamurun sadece tavada kalan yüzeyi pişirilir. Yüzeyinin hamur hali gidince ocaktan alınır. Biraz ılıyınca pişirilmeyen yüzeyinin üzerine çekilmiş ceviz konur ve yarım ay şeklinde kenarlarından bastırılarak kapatılır. Üst yüzeyinin pişirilmemesinin sebebi ceviz konduktan sonra kolay yapışacak olmasıdır. 
Hazırlanan her taş kadayıf bol yağda kızartılır ve yağdan alınır alınmaz ılıyan şerbete bırakılır. Şerbetini çekince sunum tabağına dizilip kaymakla servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}