8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Taş Kadayıf nasıl yapılır, 8 Temmuz nurselin mutfağı Taş Kadayıf tarifi, Taş Kadayıf malzemeleri, Taş Kadayıf nasıl pişirilir, Taş Kadayıf nasıl yapılır, nurselin mutfağı Taş Kadayıf Tarifi , Nurselin mutfağı 8 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.07.2015 Taş Kadayıf Tarifi, nurselin mutfağı mersin
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Taş Kadayıf tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 bardak ılık su
İç harcı için:
1,5 su bardağı ceviz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 bardak su
Hazırlanışı:
Ilık su derin bir kaba alınır. Şeker, kuru maya ve tuz atılır. Karıştırılarak tozlar eritilir. Ortalama 3 bardak un konur ve el mikseri ile hamuru çırpılır. Krep hamuru kıvamında cıvık olacaktır. Güneş alan bir yerde 30 dakika kadar dinlendirilir.
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan küçük bir kepçe ile alınıp üzerine çok az sıvı yağ sürülen tavaya bırakılır. Çay tabağı büyüklüğünde olacaktır. Hamurun sadece tavada kalan yüzeyi pişirilir. Yüzeyinin hamur hali gidince ocaktan alınır. Biraz ılıyınca pişirilmeyen yüzeyinin üzerine çekilmiş ceviz konur ve yarım ay şeklinde kenarlarından bastırılarak kapatılır. Üst yüzeyinin pişirilmemesinin sebebi ceviz konduktan sonra kolay yapışacak olmasıdır.
Hazırlanan her taş kadayıf bol yağda kızartılır ve yağdan alınır alınmaz ılıyan şerbete bırakılır. Şerbetini çekince sunum tabağına dizilip kaymakla servis edilir.
TAŞ KADAYIF
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 bardak ılık su
İç harcı için:
1,5 su bardağı ceviz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 bardak su
Hazırlanışı:
Ilık su derin bir kaba alınır. Şeker, kuru maya ve tuz atılır. Karıştırılarak tozlar eritilir. Ortalama 3 bardak un konur ve el mikseri ile hamuru çırpılır. Krep hamuru kıvamında cıvık olacaktır. Güneş alan bir yerde 30 dakika kadar dinlendirilir.
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan küçük bir kepçe ile alınıp üzerine çok az sıvı yağ sürülen tavaya bırakılır. Çay tabağı büyüklüğünde olacaktır. Hamurun sadece tavada kalan yüzeyi pişirilir. Yüzeyinin hamur hali gidince ocaktan alınır. Biraz ılıyınca pişirilmeyen yüzeyinin üzerine çekilmiş ceviz konur ve yarım ay şeklinde kenarlarından bastırılarak kapatılır. Üst yüzeyinin pişirilmemesinin sebebi ceviz konduktan sonra kolay yapışacak olmasıdır.
Hazırlanan her taş kadayıf bol yağda kızartılır ve yağdan alınır alınmaz ılıyan şerbete bırakılır. Şerbetini çekince sunum tabağına dizilip kaymakla servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder