Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
2 çorba kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
4 tepeleme çorba kaşığı un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
şeker ve yumurtayı birkaç dakika karıştırın. Eğer yumurtalarınız küçükse 1 yumurta fazla kırabilirsiniz. Köpük köpük olana kadar hızlıca karıştırın. Ayrı bir yerde diğer kuru malzemeleri karıştırın. Limonun kabuğunu rendeleyerek ekleyin katı malzemelere. Köpüren yumurtamıza tereyağını ardından tüm katı malzemelerimizi ekleyerek alttan üste olacak şekilde spatulayla karıştıralım. Borcama yukarıdan dökelim. 180 derece fırında pişirelim. Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor. Şerbetini kaynatalım. Ilıyınca ekleyelim. Kremşanti ile süsleyerek servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder