Pastane İzle 18 Haziran 2015 - TRT 1 18.06.2015 Mekik Tarifi.
Malzemeler:
225 gr tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem unu
3/4 su bardağı un
6 yumurta akı
Hazırlanışı:
Badem unu ve un karıştırılır. İçerisine pudra şekeri ve yumurta akı eklenerek karıştırılır.En son olarak içerisine iyice eritilmiş tereyağı eklenerek pudra şekeri eriyene kadar çırpılır ve bir süre buzdolabında bekletilir. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine yerleştirilen Slikon kalıplara doldurulur. Üzerine frambuaz veya donmuş çilek yerleştirilerek 220 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Malzemeler:
225 gr tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem unu
3/4 su bardağı un
6 yumurta akı
Hazırlanışı:
Badem unu ve un karıştırılır. İçerisine pudra şekeri ve yumurta akı eklenerek karıştırılır.En son olarak içerisine iyice eritilmiş tereyağı eklenerek pudra şekeri eriyene kadar çırpılır ve bir süre buzdolabında bekletilir. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine yerleştirilen Slikon kalıplara doldurulur. Üzerine frambuaz veya donmuş çilek yerleştirilerek 220 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder