Pastane İzle 18 Haziran 2015 - TRT 1 18.06.2015 Mini Tuzlu Poğaça Tarifi.
Malzemeler:
350 gr tereyağı
1/4 su bardağı krema
3 adet yumurta
16 gr maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı un
Hamurun Üzeri için:
süt
İç Harcı için:
1 adet pırasa
kuş üzümü
sıvı yağ
tereyağı
karabiber
kapya
zeytin
Üzeri için:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
Hazırlanışı:
Tereyağı, krema, yumurta, maya, şeker, tuz, un ile hamur yoğrularak dinlendirilir. İç harcı için tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyularak doğranmış pırasalar ilave edilir. İçerisine tuz eklenerek sotelenir.
kuş üzümü, kapya ve zeytin ilave edilerek biraz çevrilir ve ocaktan alınır. Hamur merdaneyle açılarak yuvarlak kalıpla şekiller çıkarılır. Yuvarlakların üzerine fırça ile süt sürülür. Ortasına iç harçtan koyularak yarım ay şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.180 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Malzemeler:
350 gr tereyağı
1/4 su bardağı krema
3 adet yumurta
16 gr maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı un
Hamurun Üzeri için:
süt
İç Harcı için:
1 adet pırasa
kuş üzümü
sıvı yağ
tereyağı
karabiber
kapya
zeytin
Üzeri için:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
Hazırlanışı:
Tereyağı, krema, yumurta, maya, şeker, tuz, un ile hamur yoğrularak dinlendirilir. İç harcı için tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyularak doğranmış pırasalar ilave edilir. İçerisine tuz eklenerek sotelenir.
kuş üzümü, kapya ve zeytin ilave edilerek biraz çevrilir ve ocaktan alınır. Hamur merdaneyle açılarak yuvarlak kalıpla şekiller çıkarılır. Yuvarlakların üzerine fırça ile süt sürülür. Ortasına iç harçtan koyularak yarım ay şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.180 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder