samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Patates Pastası tarifi, yeşil elma Patates Pastası nasıl yapılır, Patates Pastası malzeme listesi, Patates Pastası tarifi, Patates Pastası nasıl yapılır, Patates Pastası nasıl yapılır, Patates Pastası tarifi, yeşil elma bugün, 20 nisan 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 20 nisan 2015 pazartesi oktay usta tarifleri, evde Patates Pastası nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
4 büyük patates
1 kase yoğurt
1 kase kornişon turşu
4 dal yeşil soğan
4 salatalık
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
toz kırmızı biber
1 limon
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlanarak rendelenir. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Patateslerin üçte biri ayrılır. Geri kalanına kornişon turşu, ufak doğranmış yeşil soğan ilave edilir.. Maydanozun bir kısmını üzeri için ayrılıp gerisi üzeri için ayrılır ve patateslerin üzerine eklenerek tekrar yoğurulur. Tabanı olmayan pasta çemberi sıvıyağla yağlanır.
Servis tabağına çember yerleştirilerek içine patatesli turşulu harç koyularak bastırılır. Üzerine süzme yoğurt sürülür. Ayrılan patatesin içine salça ve toz kırmızı biber koyularak yoğrulur. Bu harçtan minik havuç şekilli parçalar hazırlanır. Salatanın üzerine havuç şekilli patatesler dizilir. Çember çıkarılır ve havuçların baş kısımlarına maydanoz yaprakları batırılır. Salatalıklar doğranıp tabağın kenarlarına dizilir ve servis edilir.
PATATES PASTASI
Malzemeler:
4 büyük patates
1 kase yoğurt
1 kase kornişon turşu
4 dal yeşil soğan
4 salatalık
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
toz kırmızı biber
1 limon
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlanarak rendelenir. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Patateslerin üçte biri ayrılır. Geri kalanına kornişon turşu, ufak doğranmış yeşil soğan ilave edilir.. Maydanozun bir kısmını üzeri için ayrılıp gerisi üzeri için ayrılır ve patateslerin üzerine eklenerek tekrar yoğurulur. Tabanı olmayan pasta çemberi sıvıyağla yağlanır.
Servis tabağına çember yerleştirilerek içine patatesli turşulu harç koyularak bastırılır. Üzerine süzme yoğurt sürülür. Ayrılan patatesin içine salça ve toz kırmızı biber koyularak yoğrulur. Bu harçtan minik havuç şekilli parçalar hazırlanır. Salatanın üzerine havuç şekilli patatesler dizilir. Çember çıkarılır ve havuçların baş kısımlarına maydanoz yaprakları batırılır. Salatalıklar doğranıp tabağın kenarlarına dizilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder