Pastane İzle 24 Haziran 2015 - TRT 1 24.06.2015 Çikolatalı Hamur Tatlısı Tarifi.
Hazırlanışı:
Un, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, irmik, tereyağı, tuz iyice yoğurulur. En son olarak içerisine kakao eklenerek hamur hazır hale getirilir.Şerbeti için şeker, tarçın, karanfil ve su kaynatılır. Altı kapatılmadan limon suyu sıkılarak biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hamurdan parçalar alınarak elde açılır ortasına damla çikolata koyularak hamur yuvarlanarak kapatılır ve tepsiye yerleştirilir. Hamurların üzerine birer fındık saplanarak 180 derece fansız sıcak fırında pişirilir. Piştikten sonra tatlı sıcak iken soğuk şerbet gezdirilir.
Hazırlanışı:
Un, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, irmik, tereyağı, tuz iyice yoğurulur. En son olarak içerisine kakao eklenerek hamur hazır hale getirilir.Şerbeti için şeker, tarçın, karanfil ve su kaynatılır. Altı kapatılmadan limon suyu sıkılarak biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hamurdan parçalar alınarak elde açılır ortasına damla çikolata koyularak hamur yuvarlanarak kapatılır ve tepsiye yerleştirilir. Hamurların üzerine birer fındık saplanarak 180 derece fansız sıcak fırında pişirilir. Piştikten sonra tatlı sıcak iken soğuk şerbet gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder