Gülenay ile Pasta & Börek Hurmalı Baklava Tarifi- 24 Haziran 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 24 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 24 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Börek Hurmalı Baklava Tarifi- 24 Haziran 2015, gülenay Hurmalı Baklava tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Hurmalı Baklava Tarifi- 24 Haziran 2015





Gülenay ile Pasta & Börek Hurmalı Baklava Tarifi- 24 Haziran 2015


  • Malzemeler:
  • Yarım kilogram hurma
  • Yarım paket baklava yufkası
  • 250 gr. tereyağı

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon


Hazırlanışı:
Şerbet için şeker ve su ocakta kaynatılır. Biraz kaynayınca limon sıkılır. 10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Hurmalar küçük küçük doğranır.

Tereyağ eritilir. 3 adet yufkanın aralarına yağ sürülerek üst üste dizilir. Yufkanın bir kenarına hurmalar dizilir ve iki kenarı kapatılıp rulo yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Tatlı sıcakken ılık şerbet dökülür.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}