Nursel'in Mutfağı Zahterli Poğaça Tarifi 8 Haziran 2015 İskenderun



8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Zahterli Poğaça  nasıl yapılır, 8 Haziran nurselin mutfağı Zahterli Poğaça  tarifi, Zahterli Poğaça  malzemeleri, Zahterli Poğaça nasıl pişirilir, Zahterli Poğaça   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Zahterli Poğaça  , Nurselin mutfağı 8 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.06.2015 Zahterli Poğaça Tarifi, nurselin mutfağı iskenderun yemekleri



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Zahterli Poğaça tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ZAHTERLİ POĞAÇA

Malzemeler:

Hamuru için:

1 kilo un

yarım paket yaş maya

1 fincan şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

ılık su


Üzeri için:

zahter

susam


Hazırlanışı: 
Ilık süt ve sıvı yağ yaş maya ile birlikte geniş bir kaba alınır. Şekeri ve tuzu atılır. Ortalama 1 kilo unla ele yapışacak kadar yumuşak olan hamuru yoğurulur. Biraz mayalandırılır. Fındık yada ayçiçek yağına batırılan elle Ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Üzeri yağlanan yüzeyde elle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Rulu şeklinde katlanır. Kendi etrafında dolanıp ortası delik olacak şekilde iki ucundan birleştirilir. On yüzü zahter ve susam karışımına bulandırılıp üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alınır. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}