8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tavuklu Kepse Pilavı nasıl yapılır, 8 Haziran nurselin mutfağı Tavuklu Kepse Pilavı tarifi, Tavuklu Kepse Pilavı malzemeleri, Tavuklu Kepse Pilavı nasıl pişirilir, Tavuklu Kepse Pilavı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tavuklu Kepse Pilavı , Nurselin mutfağı 8 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.06.2015 Tavuklu Kepse Pilavı Tarifi, nurselin mutfağı iskenderun yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tavuklu Kepse Pilavı
tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
TAVUKLU KEPSE PİLAVI
Malzemeler:
4 su bardağı yasemin
pirinç
1 çay bardağı besni üzümü
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2
adet domates
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam safran
adet tane zencefil
1 adet çubuk
tarçın
4 adet
tana karanfil
1 tutam tane karabiber
1 tutam kakule
yarım çay kaşığı
kimyon
yarım çay
kaşığı toz karabiber
5,5 bardak su
Tavuğu için:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet
karanfil
3 adet kakule
2 bardak su
Hazırlanışı:
Domates
salçası su ile inceltilir. Yarım limonun suyu sıkılır ve sıvı yağ eklenir.
Doğranan sarımsaklar bırakılır. Tuzu atılır. Kakule ve karanfil eklenip karıştırılır.
Yarım limonun suyu ve tuz ile ovulup fırın tepsisine alınan bütün tavuğun
üzerine gezdirilir. Alüminyum folyo ile kapatılıp bir kaç yerinden delikler
açılarak 200 derecede fırına verilir. Sıvı yağ gezdirilen tencerede doğranan
soğanlar kavrulur. Rengi dönünce kırmızı biber ve sivri biber doğranarak
üzerine bırakılır. Rendelenen havuçlar bırakılır. Doğranan sarımsaklar ve
domatesler ilave edilir. Baharatları atılır. Renk vermesi için sulandırılan bir
tutam safran eklenir. Yıkanan 4 bardak pirinci konur. Domates salçası
bırakılır. 5,5 bardak su ile pilavı pişirilir. Altını kapatmaya yakın suda
bekletilip süzülen üzümleri konur ve demlendirilir. Sunum tabağına demlenen
pilav konur. Üzerine fırında pişen tavuk koyulur.Servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder