Nursel'in Mutfağı Tavuklu Kepse Pilavı Tarifi 8 Haziran 2015 İskenderun



8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tavuklu Kepse Pilavı  nasıl yapılır, 8 Haziran nurselin mutfağı Tavuklu Kepse Pilavı  tarifi, Tavuklu Kepse Pilavı malzemeleri, Tavuklu Kepse Pilavı nasıl pişirilir, Tavuklu Kepse Pilavı   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tavuklu Kepse Pilavı  , Nurselin mutfağı 8 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.06.2015 Tavuklu Kepse Pilavı Tarifi, nurselin mutfağı iskenderun yemekleri



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tavuklu Kepse Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

TAVUKLU KEPSE PİLAVI

Malzemeler:

4 su bardağı yasemin pirinç

1 çay bardağı besni üzümü

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

2 adet domates

1 adet kırmızı biber

3 adet sivri biber

2 diş sarımsak

1 su bardağı sıvı yağ

1 tutam safran

adet tane zencefil

1 adet çubuk tarçın

4 adet tana karanfil

1 tutam tane karabiber

1 tutam kakule

yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı toz karabiber

5,5 bardak su


Tavuğu için:

1 bütün tavuk

2 yemek kaşığı domates salçası

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı sıvı yağ

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet karanfil

3 adet kakule

2 bardak su


Hazırlanışı:
Domates salçası su ile inceltilir. Yarım limonun suyu sıkılır ve sıvı yağ eklenir. Doğranan sarımsaklar bırakılır. Tuzu atılır. Kakule ve karanfil eklenip karıştırılır. Yarım limonun suyu ve tuz ile ovulup fırın tepsisine alınan bütün tavuğun üzerine gezdirilir. Alüminyum folyo ile kapatılıp bir kaç yerinden delikler açılarak 200 derecede fırına verilir. Sıvı yağ gezdirilen tencerede doğranan soğanlar kavrulur. Rengi dönünce kırmızı biber ve sivri biber doğranarak üzerine bırakılır. Rendelenen havuçlar bırakılır. Doğranan sarımsaklar ve domatesler ilave edilir. Baharatları atılır. Renk vermesi için sulandırılan bir tutam safran eklenir. Yıkanan 4 bardak pirinci konur. Domates salçası bırakılır. 5,5 bardak su ile pilavı pişirilir. Altını kapatmaya yakın suda bekletilip süzülen üzümleri konur ve demlendirilir. Sunum tabağına demlenen pilav konur. Üzerine fırında pişen tavuk koyulur.Servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}