8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Taş Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır, 8 Haziran nurselin mutfağı Taş Kadayıf Tatlısı tarifi, Taş Kadayıf Tatlısı malzemeleri, Taş Kadayıf Tatlısı nasıl pişirilir, Taş Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Taş Kadayıf Tatlısı , Nurselin mutfağı 8 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.06.2015 Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı iskenderun yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Taş Kadayıf Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
çeyrek paket yaş maya
3 bardak su
İç Harcı İçin:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kabuksuz antep fıstığı
2 çay kaşığı tarçın
Kızartmak İçin:
sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı: 2 bardak şekere 2 bardak su eklenir. Yarım limonun suyu sıkılıp şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır. 3 bardak su ve 2 bardak un derin bir kaba alınır. 1 bardak irmik eklenir. Kabartma tozu ve birazcık yaş maya konup çırpılır. Biz bunu çorbacıda yaptık fakat aynı kıvamı mikserle de tutturabilirsiniz. Krep hamuru olacaktır. Küçük bir kepçeyle hamurdan alınıp krep tavasına bırakılır. Çay tabağı büyüklüğünde olacaktır. Kısık ateşte sadece tavada olan yüzeyi pişirilir. Soğumadan içine çekilen ceviz, fındık ve tarçınla hazırlanan harç konup kenarlarından bastırılarak kapatılır. Bol yağda kızartılır ve sıcakken soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunuma alınır. Toz fıstık serpilir ve kaymakla servis edilir.
TAŞ KADAYIF
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
çeyrek paket yaş maya
3 bardak su
İç Harcı İçin:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kabuksuz antep fıstığı
2 çay kaşığı tarçın
Kızartmak İçin:
sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı: 2 bardak şekere 2 bardak su eklenir. Yarım limonun suyu sıkılıp şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır. 3 bardak su ve 2 bardak un derin bir kaba alınır. 1 bardak irmik eklenir. Kabartma tozu ve birazcık yaş maya konup çırpılır. Biz bunu çorbacıda yaptık fakat aynı kıvamı mikserle de tutturabilirsiniz. Krep hamuru olacaktır. Küçük bir kepçeyle hamurdan alınıp krep tavasına bırakılır. Çay tabağı büyüklüğünde olacaktır. Kısık ateşte sadece tavada olan yüzeyi pişirilir. Soğumadan içine çekilen ceviz, fındık ve tarçınla hazırlanan harç konup kenarlarından bastırılarak kapatılır. Bol yağda kızartılır ve sıcakken soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunuma alınır. Toz fıstık serpilir ve kaymakla servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder