18 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 18 Haziran 2015 nurselin mutfağı Yağlama nasıl yapılır, 18 Haziran nurselin mutfağı Yağlama tarifi, Yağlama malzemeleri, Yağlama nasıl pişirilir, Yağlama nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yağlama Tarifi , Nurselin mutfağı 18 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 18.06.2015 Yağlama Tarifi, nurselin mutfağı kayseri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yağlama tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Ilık su
İç harcı için:
500 g dana kıyma
2 adet kuru soğan
3 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Toz biber
Pul biber
Tuz
1 bardak su
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba ufalanan yarım paket yaş maya konur. Tuzu atılır. Mayayı çalıştırması için ılık su eklenip, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Doğranan soğanlar, sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Rengi dönünce doğranan biberler eklenir. Kıyması konur. Kıyma da kavrulunca baharatları atılır ve salçaları bırakılır. Kabukları alınıp doğranan domatesleri eklenir.bir bardak su konur. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Sacda yoksa tavada arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Pişen ilk yufka sunum tabağına alınır. Üzerine kıymalı harçtan yayılır. Yufkalar bitene kadar aralarına harç konularak üstüste dizilir. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla servise alınır.
YAĞLAMA
Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Ilık su
İç harcı için:
500 g dana kıyma
2 adet kuru soğan
3 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Toz biber
Pul biber
Tuz
1 bardak su
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba ufalanan yarım paket yaş maya konur. Tuzu atılır. Mayayı çalıştırması için ılık su eklenip, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Doğranan soğanlar, sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Rengi dönünce doğranan biberler eklenir. Kıyması konur. Kıyma da kavrulunca baharatları atılır ve salçaları bırakılır. Kabukları alınıp doğranan domatesleri eklenir.bir bardak su konur. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Sacda yoksa tavada arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Pişen ilk yufka sunum tabağına alınır. Üzerine kıymalı harçtan yayılır. Yufkalar bitene kadar aralarına harç konularak üstüste dizilir. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla servise alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder