Nursel'in Mutfağı Yağlama Tarifi 18 Haziran 2015 Kayseri



18 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 18 Haziran 2015 nurselin mutfağı Yağlama   nasıl yapılır, 18 Haziran nurselin mutfağı Yağlama   tarifi, Yağlama   malzemeleri, Yağlama nasıl pişirilir, Yağlama  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yağlama Tarifi , Nurselin mutfağı 18 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 18.06.2015 Yağlama Tarifi, nurselin mutfağı kayseri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yağlama  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

YAĞLAMA


Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım paket yaş maya 
1 fiske tuz 
Aldığı kadar un 
Ilık su 


İç harcı için:

500 g dana kıyma 
2 adet kuru soğan 
3 adet domates 
4 adet sivri biber 
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Toz biber 
Pul biber 
Tuz 
1 bardak su

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba ufalanan yarım paket yaş maya konur. Tuzu atılır. Mayayı çalıştırması için ılık su eklenip, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Doğranan soğanlar, sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Rengi dönünce doğranan biberler eklenir. Kıyması konur. Kıyma da kavrulunca baharatları atılır ve salçaları bırakılır. Kabukları alınıp doğranan domatesleri eklenir.bir bardak su konur. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. 
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Sacda yoksa tavada arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Pişen ilk yufka sunum tabağına alınır. Üzerine kıymalı harçtan yayılır. Yufkalar bitene kadar aralarına harç konularak üstüste dizilir. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla servise alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}