Nursel'in Mutfağı Börek Aşı Tarifi 18 Haziran 2015 Kayseri



18 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 18 Haziran 2015 nurselin mutfağı Börek Aşı   nasıl yapılır, 18 Haziran nurselin mutfağı Börek Aşı   tarifi, Börek Aşı  malzemeleri, Börek Aşı nasıl pişirilir, Börek Aşı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Börek Aşı Tarifi , Nurselin mutfağı 18 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 18.06.2015 Börek Aşı Tarifi, nurselin mutfağı kayseri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Börek Aşı  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BÖREK AŞI ÇORBASI

Malzemeler:
Yarım su bardağı mercimek 
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Kuru nane
Karabiber 
Pul biber 
Tuz. 
Sıcak su

Hamuru için:
1 adet yumurta 
1 çay kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 
Su 

İç harcı için:
100 g dana kıyma 
1 adet kuru soğan 
Kuru reyhan 
Karabiber 
Tuz

Hazırlanışı:
Un, su, tuz ve kırılan bir yumurta ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Oklava ile büyükçe açılır. 
Çok küçük, bir santimlik kareler kesilir. Küçük küçük doğranan soğan, kıyma, reyhan, karabiber ve tuz ile hazırlanan harç, karelerin içine konur. 4 kenarından bohça şeklinde kapatılır. 
Tencereye biber ve domates salçaları bırakılır. Sıvı yağ konur. Kuru nanesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır, suyu ilave edilir. Kaynayınca kapatılan küçük mantılar ve haşlanan mercimek eklenip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}