18 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 18 Haziran 2015 nurselin mutfağı Börek Aşı nasıl yapılır, 18 Haziran nurselin mutfağı Börek Aşı tarifi, Börek Aşı malzemeleri, Börek Aşı nasıl pişirilir, Börek Aşı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Börek Aşı Tarifi , Nurselin mutfağı 18 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 18.06.2015 Börek Aşı Tarifi, nurselin mutfağı kayseri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Börek Aşı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Yarım su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kuru nane
Karabiber
Pul biber
Tuz.
Sıcak su
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Su
İç harcı için:
100 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Un, su, tuz ve kırılan bir yumurta ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Oklava ile büyükçe açılır.
Çok küçük, bir santimlik kareler kesilir. Küçük küçük doğranan soğan, kıyma, reyhan, karabiber ve tuz ile hazırlanan harç, karelerin içine konur. 4 kenarından bohça şeklinde kapatılır.
Tencereye biber ve domates salçaları bırakılır. Sıvı yağ konur. Kuru nanesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır, suyu ilave edilir. Kaynayınca kapatılan küçük mantılar ve haşlanan mercimek eklenip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
BÖREK AŞI ÇORBASI
Malzemeler:
Yarım su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kuru nane
Karabiber
Pul biber
Tuz.
Sıcak su
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Su
İç harcı için:
100 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Un, su, tuz ve kırılan bir yumurta ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Oklava ile büyükçe açılır.
Çok küçük, bir santimlik kareler kesilir. Küçük küçük doğranan soğan, kıyma, reyhan, karabiber ve tuz ile hazırlanan harç, karelerin içine konur. 4 kenarından bohça şeklinde kapatılır.
Tencereye biber ve domates salçaları bırakılır. Sıvı yağ konur. Kuru nanesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır, suyu ilave edilir. Kaynayınca kapatılan küçük mantılar ve haşlanan mercimek eklenip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder