24 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 24 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 24 Haziran 2015 nurselin mutfağı Üzümlü Cevizli Nokul nasıl yapılır, 24 Haziran nurselin mutfağı Üzümlü Cevizli Nokul tarifi, Üzümlü Cevizli Nokul malzemeleri, Üzümlü Cevizli Nokul nasıl pişirilir, Üzümlü Cevizli Nokul nasıl yapılır, nurselin mutfağı Üzümlü Cevizli Nokul Tarifi , Nurselin mutfağı 24 Haziran çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 24.06.2015 Üzümlü Cevizli Nokul Tarifi, nurselin mutfağı
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Üzümlü Cevizli Nokul tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
220 gr kuru üzüm
200 gr ceviz
ÜZÜMLÜ CEVİZLİ NOKUL
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
220 gr kuru üzüm
200 gr ceviz
Üzeri için:
Susam
Çöre otu
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba kırılan 2 yumurtanın sadece akı alınır. Süt, yoğurt ve sıvı yağ konur. 2 kaşık tereyağı bırakılır. Tuzu atılır. Kabartma tozu ve un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.6 eşit bezeye ayrılır. Büyükçe açılan ilk bezenin üzerine sıvı yağ gezdirilir. Toz şeker, çekilmiş ceviz ve kuru üzüm serpilir. Sıkıca rulo şeklinde sarılıp üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine alınır. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Ruloların üzerinden 2 parmak aralıklarla kesikler atılır. Tam olarak dilimlenmeyecektir. Yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Susam
Çöre otu
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba kırılan 2 yumurtanın sadece akı alınır. Süt, yoğurt ve sıvı yağ konur. 2 kaşık tereyağı bırakılır. Tuzu atılır. Kabartma tozu ve un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.6 eşit bezeye ayrılır. Büyükçe açılan ilk bezenin üzerine sıvı yağ gezdirilir. Toz şeker, çekilmiş ceviz ve kuru üzüm serpilir. Sıkıca rulo şeklinde sarılıp üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine alınır. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Ruloların üzerinden 2 parmak aralıklarla kesikler atılır. Tam olarak dilimlenmeyecektir. Yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder