24.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Silivri Tatlısı Tarifi



Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 24 haziran 2015 - Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri ,Ardanın Ramazan Mutfağı 24 Haziran 2015 son bölüm izle ,Ardanın Ramazan Mutfağı 24.06.2015 son bölüm tarifleri, Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 24 Haziran 2015 - TRT 1 24.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri,Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 24 Haziran çarşamba 2015




24.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Silivri Tatlısı Tarifi

1 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
birer paket kabartma tozu ve vanilya

üzerine hindistan cevizi

Şerbeti için malzemeler:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.
Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.
Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün.Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}