Nursel'in Mutfağı Masluka Tarifi 29 Haziran 2015 Şanlıurfa



29 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Haziran 2015 nurselin mutfağı Masluka nasıl yapılır, 29 Haziran nurselin mutfağı Masluka tarifi, Masluka  malzemeleri, Masluka nasıl pişirilir, Masluka nasıl yapılır, nurselin mutfağı Masluka Tarifi , Nurselin mutfağı 29 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.06.2015 Masluka Tarifi, nurselin mutfağı şanlıurfa



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Masluka tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

MASLUKA

Malzemeler:
1 yemek kaşığı biber salçası 
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su


Dış harcı için:
3 su bardağı yarma 
1,5 su bardağı köftelik bulgur 
yöresel tarifler1 yemek kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı yenibahar 
1 çay kaşığı Tuz 
Su 


İç harcı için:
300 g orta yağlı kuzu kıyma 
3 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Köftelik bulgur ve yarma geniş bir kaba alınır. Pul biberi, karabiberi, yeni baharı ve tuzu atılıp su ile ıslatılır. 5 10 dakika dinlendirilip özleşene kadar yoğurulur. Kıymanın içine soğan doğranır. Salça bırakılır. Pul biberi, karabiberi, yeni baharı ve tuzu atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır. 
Yoğurulan dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Islatılan elle açılır. Kıymalı iç harcı konur ve bir ucu biraz açık kalacak şekilde (içi pişsin diye) üçgen kapatılır. Tencereye tereyağı konur. Salçaları bırakılır. Tuz atılır ve sıcak suyu verilir. Su kaynayınca yapılan köfteler içine atılır ve pişirilmeye bırakılır. Kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}