23 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 23 Haziran 2015 nurselin mutfağı Erikli Yavan Sarma nasıl yapılır, 23 Haziran nurselin mutfağı Erikli Yavan Sarma tarifi, Erikli Yavan Sarma malzemeleri, Erikli Yavan Sarma nasıl pişirilir, Erikli Yavan Sarma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Erikli Yavan Sarma Tarifi , Nurselin mutfağı 23 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 23.06.2015 Erikli Yavan Sarma Tarifi, nurselin mutfağı tokat
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Erikli Yavan Sarma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
5 adet kuru soğan
1,5 su bardağı kırık yarma
1,5 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 su bardağı kuru mürdüm eriği
750 g asma yaprağı
Yarım bardak su
Sosu için:
3 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım bardak su
Hazırlanışı:
Soğanlar rondoda çekilip, kırık yarma ve ince bulgurla birlikte bir kaba alınır. Bol reyhan konur. Domates salçası bırakılır. Tuzu, kimyonu ve pul biberi atılıp yarım bardak su ile iç harcı yoğurulur.
Suda bekletilip tuzu alınan asma yapraklarına hazırlanan iç harç uzun ve ince olacak şekilde sarılır. Tencereye ne kadar kat dizilirse aralarına mürdüm eriği bırakılır. Son olarak en üst kata da erik serpilip zeytinyağı gezdirilir. Üzerine çıkmayacak kadar su eklenip pişirilmeye bırakılır. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
Soğanlar küçük küçük doğranıp sıvı yağda kavrulur. Karamelize olunca salçası eklenir ve su ile inceltilir. Ocakta pişmek üzere olan dolmanın üzerine bırakılır. Bu şekilde bir 10 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Ters çevrilerek sunuma hazırlanır.
ERİKLİ YAVAN SARMA
Malzemeler:
5 adet kuru soğan
1,5 su bardağı kırık yarma
1,5 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 su bardağı kuru mürdüm eriği
750 g asma yaprağı
Yarım bardak su
Sosu için:
3 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım bardak su
Hazırlanışı:
Soğanlar rondoda çekilip, kırık yarma ve ince bulgurla birlikte bir kaba alınır. Bol reyhan konur. Domates salçası bırakılır. Tuzu, kimyonu ve pul biberi atılıp yarım bardak su ile iç harcı yoğurulur.
Suda bekletilip tuzu alınan asma yapraklarına hazırlanan iç harç uzun ve ince olacak şekilde sarılır. Tencereye ne kadar kat dizilirse aralarına mürdüm eriği bırakılır. Son olarak en üst kata da erik serpilip zeytinyağı gezdirilir. Üzerine çıkmayacak kadar su eklenip pişirilmeye bırakılır. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
Soğanlar küçük küçük doğranıp sıvı yağda kavrulur. Karamelize olunca salçası eklenir ve su ile inceltilir. Ocakta pişmek üzere olan dolmanın üzerine bırakılır. Bu şekilde bir 10 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Ters çevrilerek sunuma hazırlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder