Nursel'in Mutfağı Tevenk Sarma Tarifi 11 Haziran 2015



11 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tevenk Sarma nasıl yapılır, 11 Haziran nurselin mutfağı Tevenk Sarma  tarifi, Tevenk Sarma malzemeleri, Tevenk Sarma nasıl pişirilir,Tevenk Sarma  nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Tevenk Sarma, Nurselin mutfağı 11 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 11.06.2015 Tevenk Sarma Tarifi, nurselin mutfağı adıyaman



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tevenk Sarma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

TEVENK SARMA

Malzemeler:
300 g taze asma yaprağı
1,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 kase yoğurt
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
İnce bulgur ve irmik geniş bir kaba alınıp ıslatılır. Biraz şişince karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır. Sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Tuzu alınıp 2'ye bölünerek küçültülen asma yapraklarına iç harçtan nohuttan biraz büyük sıkılarak sarılır. Sarmanın boyu oldukça küçük olacaktır. Tencereye açılmaması için sıkı sıkı dizilir. Her kat çıkıldığında aralara doğranan kuru soğanlar serilir. Sıcak suyu verilip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. 
Ters çevrilerek sunuma alınır. Üzerine karamelize edilen soğan gezdirilir ve yoğurtla sunuma hazırlanır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}