Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tevenk Sarma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
300 g taze asma yaprağı
1,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
İnce bulgur ve irmik geniş bir kaba alınıp ıslatılır. Biraz şişince karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır. Sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Tuzu alınıp 2'ye bölünerek küçültülen asma yapraklarına iç harçtan nohuttan biraz büyük sıkılarak sarılır. Sarmanın boyu oldukça küçük olacaktır. Tencereye açılmaması için sıkı sıkı dizilir. Her kat çıkıldığında aralara doğranan kuru soğanlar serilir. Sıcak suyu verilip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
Ters çevrilerek sunuma alınır. Üzerine karamelize edilen soğan gezdirilir ve yoğurtla sunuma hazırlanır.
TEVENK SARMA
Malzemeler:
300 g taze asma yaprağı
1,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
İnce bulgur ve irmik geniş bir kaba alınıp ıslatılır. Biraz şişince karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır. Sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Tuzu alınıp 2'ye bölünerek küçültülen asma yapraklarına iç harçtan nohuttan biraz büyük sıkılarak sarılır. Sarmanın boyu oldukça küçük olacaktır. Tencereye açılmaması için sıkı sıkı dizilir. Her kat çıkıldığında aralara doğranan kuru soğanlar serilir. Sıcak suyu verilip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
Ters çevrilerek sunuma alınır. Üzerine karamelize edilen soğan gezdirilir ve yoğurtla sunuma hazırlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder