19 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 19 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 19 Haziran 2015 nurselin mutfağı Teşrübe nasıl yapılır, 19 Haziran nurselin mutfağı Teşrübe tarifi, Teşrübe malzemeleri, Teşrübe nasıl pişirilir, Teşrübe nasıl yapılır, nurselin mutfağı Teşrübe Tarifi , Nurselin mutfağı 19 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 19.06.2015 Teşrübe Tarifi, nurselin mutfağı kilis
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Teşrübe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Kuşbaşı etler düdüklü tencereye
alınır. Sade yağ bırakılır ve kavrulur. Rengi dönünce sırasıyla doğranan
soğanlar, sivri biberler ve domatesler eklenir. Biber ve domates salçaları
bırakılır. Karabiberi ve tuzu atılır. Üzerine çıkacak kadar ortalama 6 bardak
sıcak su konur. Kapağı kapatılıp pişirilmeye bırakılır. Küçük patlıcanların uç
kısımları kesilir. Alacalı doğranıp bütün halde bol yağda yumuşayana kadar
çevrilir. Düdüklüde pişen yemek başka bir tencereye alınır. Kızaran patlıcanlar
üzerine dizilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Pideler kuşbaşı doğranıp
sunum tabağına alınır. Pişen yemeğin suyu ile ıslatılır. Üzerine sarımsaklı
yoğurt gezdirilir. En son sebzeli etler dizilip sunuma alınır.
TEŞRÜBE
Malzemeler:
1 kilo küçük boy patlıcan
1 kilo iri doğranmış kuzu kuşbaşı
6 adet tırnak pide
2 adet kuru soğan
4 adet domates
200 g sivri biber
2 yemek kaşığı sade yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
6 bardak sıcak su
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder