Nursel'in Mutfağı Teşrübe Tarifi 19 Haziran 2015 Kilis



19 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 19 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 19 Haziran 2015 nurselin mutfağı Teşrübe  nasıl yapılır, 19 Haziran nurselin mutfağı Teşrübe  tarifi, Teşrübe   malzemeleri, Teşrübe nasıl pişirilir, Teşrübe  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Teşrübe Tarifi , Nurselin mutfağı 19 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 19.06.2015 Teşrübe Tarifi, nurselin mutfağı kilis




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Teşrübe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

TEŞRÜBE

Malzemeler:

1 kilo küçük boy patlıcan

1 kilo iri doğranmış kuzu kuşbaşı

6 adet tırnak pide

2 adet kuru soğan

4 adet domates

200 g sivri biber

2 yemek kaşığı sade yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz

2 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

6 bardak sıcak su


Hazırlanışı:

Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınır. Sade yağ bırakılır ve kavrulur. Rengi dönünce sırasıyla doğranan soğanlar, sivri biberler ve domatesler eklenir. Biber ve domates salçaları bırakılır. Karabiberi ve tuzu atılır. Üzerine çıkacak kadar ortalama 6 bardak sıcak su konur. Kapağı kapatılıp pişirilmeye bırakılır. Küçük patlıcanların uç kısımları kesilir. Alacalı doğranıp bütün halde bol yağda yumuşayana kadar çevrilir. Düdüklüde pişen yemek başka bir tencereye alınır. Kızaran patlıcanlar üzerine dizilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Pideler kuşbaşı doğranıp sunum tabağına alınır. Pişen yemeğin suyu ile ıslatılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. En son sebzeli etler dizilip sunuma alınır.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}