8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Yoğurtlu İçli Köfte nasıl yapılır, 8 Haziran nurselin mutfağı Yoğurtlu İçli Köfte tarifi, Yoğurtlu İçli Köfte malzemeleri, Yoğurtlu İçli Köfte nasıl pişirilir, Yoğurtlu İçli Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yoğurtlu İçli Köfte , Nurselin mutfağı 8 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.06.2015 Yoğurtlu İçli Köfte Tarifi, nurselin mutfağı iskenderun yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yoğurtlu İçli Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
2 kilo yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
3 bardak su
Dış harcı için:
300 g 2 kere çekilmiş yağsız dana kıyma
5 su bardağı ince bulgur
1 tutam kuru reyhan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
su
İç harcı için:
500 g dana kıyma
4 adet kırmızı soğan
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Dana kıyma tavaya alınıp kavrulur. Rengi dönünce rondodan çekilen soğanlar eklenir. Sıvıyağ gezdirilir. Salçası bırakılır. Karabiberi, kimyonu ve tuzu atılır. Ocaktan alınır ve doğranan maydanozla harmanlanıp soğumaya bırakılır. İnce bulgur geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve ılık su ile ıslatılıp 5-10 dakika bekletilir. Yağsız sinirsiz olan ve dövülen kıyması konur. Salça bırakılır. Reyhan ufalanır ve su ile özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde açılır ve iç harç konularak kapatılır. Yoğurt tencereye alınır. Suda inceltilen nişasta eklenir ve çırpılarak ayranı pişirilir. Nişastanın işlevi yoğurdun kesilmemesidir. Kaynayınca köfteler içine atılır ve pişirilir. Köfteler yüzeye çıkınca suyu ile beraber ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.
YOĞURTLU İÇLİ KÖFTE
2 kilo yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
3 bardak su
Dış harcı için:
300 g 2 kere çekilmiş yağsız dana kıyma
5 su bardağı ince bulgur
1 tutam kuru reyhan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
su
İç harcı için:
500 g dana kıyma
4 adet kırmızı soğan
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Dana kıyma tavaya alınıp kavrulur. Rengi dönünce rondodan çekilen soğanlar eklenir. Sıvıyağ gezdirilir. Salçası bırakılır. Karabiberi, kimyonu ve tuzu atılır. Ocaktan alınır ve doğranan maydanozla harmanlanıp soğumaya bırakılır. İnce bulgur geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve ılık su ile ıslatılıp 5-10 dakika bekletilir. Yağsız sinirsiz olan ve dövülen kıyması konur. Salça bırakılır. Reyhan ufalanır ve su ile özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde açılır ve iç harç konularak kapatılır. Yoğurt tencereye alınır. Suda inceltilen nişasta eklenir ve çırpılarak ayranı pişirilir. Nişastanın işlevi yoğurdun kesilmemesidir. Kaynayınca köfteler içine atılır ve pişirilir. Köfteler yüzeye çıkınca suyu ile beraber ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder