5 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tahinli Yaprak Sarma nasıl yapılır, 5 Haziran nurselin mutfağı Tahinli Yaprak Sarma tarifi, Tahinli Yaprak Sarma malzemeleri, Tahinli Yaprak Sarma nasıl pişirilir, Tahinli Yaprak Sarma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tahinli Yaprak Sarma , Nurselin mutfağı 5 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 05.06.2015 Tahinli Yaprak Sarma Tarifi, nurselin mutfağı adana yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tahinli Yaprak Sarma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Üzeri için:
TAHİNLİ YAPRAK SARMA
Malzemeler:
300 g asma
yaprağı
350 g koyun kıyması
yarım su bardağı tahin
3 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı nar ekşisi
yarım çay bardağı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam
maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı
kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
yarım su bardağı tahin
pul biber
Hazırlanışı:
Soğanlar doğranıp bir kaba alınır. Kıyması konur. Yıkanan pirinç eklenir. Yarım su bardağı tahin ilave edilir. Nar ekşisi gezdirilir. Karabiberi, kimyonu, nanesi ve tuzu atılır. Salçaları bırakılır. Doğranan maydanozlar eklenir ve harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Sıcak suda bekletilen asma yaprakları hazırlanan iç harçla doldurulup sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine ağırlık yapması için dolma taşı konur. Sıcak su verilir ve pişirilmeye bırakılır. Pişince ters çevrilir. Üzerine tahin gezdirilir. Pul biber serpilir ve sunuma alınır.
Soğanlar doğranıp bir kaba alınır. Kıyması konur. Yıkanan pirinç eklenir. Yarım su bardağı tahin ilave edilir. Nar ekşisi gezdirilir. Karabiberi, kimyonu, nanesi ve tuzu atılır. Salçaları bırakılır. Doğranan maydanozlar eklenir ve harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Sıcak suda bekletilen asma yaprakları hazırlanan iç harçla doldurulup sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine ağırlık yapması için dolma taşı konur. Sıcak su verilir ve pişirilmeye bırakılır. Pişince ters çevrilir. Üzerine tahin gezdirilir. Pul biber serpilir ve sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder