5 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Haziran 2015 nurselin mutfağı Analı Kızlı nasıl yapılır, 5 Haziran nurselin mutfağı Analı Kızlı tarifi, Analı Kızlı malzemeleri, Analı Kızlı nasıl pişirilir, Analı Kızlı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Analı Kızlı , Nurselin mutfağı 5 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 05.06.2015 Analı Kızlı Tarifi, nurselin mutfağı adana yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Analı Kızlı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
yarım çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağ gezdirilen tavaya kıyma bırakılır. Rengi dönünce doğranan
soğanlar eklenir. Salçası bırakılır ve baharatları atılır ve iç harcı
hazırlanır. - Geniş bir kaba köftelik bulgur ve irmik konur. Tuz atılır ve ılık
su eklenip 5-10 dakika bekletilir. Şişince salçaları eklenir. Baharatları
atılır. 2 kere çekilen kıyması konup biraz un eklenir ve özleşene kadar yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır elde açılır iç harç konur ve yuvarlanarak
kapatılır. Bundan 8-10 tane yapmanız yeterlidir. Kalan harçtan nohut
büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. - Kemikli etler ve nohut bol suda haşlanır.
Başka bir tencereye sıvı yağ gezdirilir ve doğranan soğanlar kavrulur. Rengi
dönünce salçası bırakılır. Haşlanan etler suyundan alınır ve et suyu ile nohut
salçalı sosa eklenir. Etlerde kemiklerinden ayrılıp ilave edilir. Bu bir çorba
olduğu için suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz. 1 limonun suyu sıkılır.
Kuru nane atılır ve kaynayınca yapılan köfteler içine bırakılır. Köfteler suyun
üstüne çıktığında ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.
ANALI KIZLI
500 g kemikli kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek
kaşığı kuru nane
Dışı için:
300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
İç harcı için:
300 g koyun kıyması
2 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder