Nursel'in Mutfağı Analı Kızlı Tarifi 5 Haziran 2015 Adana



5 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Haziran 2015 nurselin mutfağı Analı Kızlı  nasıl yapılır, 5 Haziran nurselin mutfağı Analı Kızlı  tarifi, Analı Kızlı  malzemeleri, Analı Kızlı nasıl pişirilir, Analı Kızlı   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Analı Kızlı  , Nurselin mutfağı 5 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 05.06.2015 Analı Kızlı  Tarifi, nurselin mutfağı adana yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Analı Kızlı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ANALI KIZLI

Malzemeler:

500 g kemikli kuzu eti

1 adet kuru soğan

1 su bardağı nohut

2 yemek kaşığı biber salçası

yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane


Dışı için:

300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma

2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı irmik

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı un

 
İç harcı için:

300 g koyun kıyması

2 adet kuru soğan

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Sıvı yağ gezdirilen tavaya kıyma bırakılır. Rengi dönünce doğranan soğanlar eklenir. Salçası bırakılır ve baharatları atılır ve iç harcı hazırlanır. - Geniş bir kaba köftelik bulgur ve irmik konur. Tuz atılır ve ılık su eklenip 5-10 dakika bekletilir. Şişince salçaları eklenir. Baharatları atılır. 2 kere çekilen kıyması konup biraz un eklenir ve özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır elde açılır iç harç konur ve yuvarlanarak kapatılır. Bundan 8-10 tane yapmanız yeterlidir. Kalan harçtan nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. - Kemikli etler ve nohut bol suda haşlanır. Başka bir tencereye sıvı yağ gezdirilir ve doğranan soğanlar kavrulur. Rengi dönünce salçası bırakılır. Haşlanan etler suyundan alınır ve et suyu ile nohut salçalı sosa eklenir. Etlerde kemiklerinden ayrılıp ilave edilir. Bu bir çorba olduğu için suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz. 1 limonun suyu sıkılır. Kuru nane atılır ve kaynayınca yapılan köfteler içine bırakılır. Köfteler suyun üstüne çıktığında ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}