11 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Haziran 2015 nurselin mutfağı Sütlü Portakallı Revani nasıl yapılır, 11 Haziran nurselin mutfağı Sütlü Portakallı Revani tarifi, Sütlü Portakallı Revani malzemeleri, Sütlü Portakallı Revani nasıl pişirilir,Sütlü Portakallı Revani nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sütlü Portakallı Revani, Nurselin mutfağı 11 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 11.06.2015 Sütlü Portakallı Revani Tarifi, nurselin mutfağı adıyaman
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sütlü Portakallı Revani tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle
Malzemeler:
2 adet portakal
2 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 litre süt
2 su bardağı şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Süt ve şeker tencereye alınıp şerbeti pişirilir. 4-5 dakika kaynayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Portakalların kabukları rendelenir. Üzerine yarım portakalın suyu sıkılıp şekerle ezilerek karıştırılır. Derin bir kaba 4 yumurta kırılır. 1 bardak şekerle çırpılır. Köpürünce sıvı yağı, pirinç unu, kabartmatozu, vanilya ve ezilen portakal kabuğu eklenip karıştırılır. Üzeri yağlanan cam kaba alınıp 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince dilimlenir. Hindistan cevizi ile süslenerek sunuma alını
SÜTLÜ PORTAKALLI REVANİ
Malzemeler:
2 adet portakal
2 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 litre süt
2 su bardağı şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Süt ve şeker tencereye alınıp şerbeti pişirilir. 4-5 dakika kaynayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Portakalların kabukları rendelenir. Üzerine yarım portakalın suyu sıkılıp şekerle ezilerek karıştırılır. Derin bir kaba 4 yumurta kırılır. 1 bardak şekerle çırpılır. Köpürünce sıvı yağı, pirinç unu, kabartmatozu, vanilya ve ezilen portakal kabuğu eklenip karıştırılır. Üzeri yağlanan cam kaba alınıp 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince dilimlenir. Hindistan cevizi ile süslenerek sunuma alını
0 yorum:
Yorum Gönder