10 Haziran 2015 tv8 Ver Fırına Elmalı KurabiyeTarifi İzle - Ver Fırına 10 Haziran 2015 Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur. İçi için tereyağı eritilir. İçerisine rendelenmiş elmalar ve şeker eklenip suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve karanfil tohumu eklenerek soğumaya bırakılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, uzunlamasına açılır ve ortaya 3-4 adet çizgi atılıp bıçakla kesik olmayan tarafa iç harç koyulup rulo yapılır.
180 derecede fırında hafif kızarana kadar pişirilir.Pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Malzemeler:
- 150 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı vanilya
- 3,5-4 su bardağı un
İç harç için:
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- Tarçın
- Karanfil tohumu
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur. İçi için tereyağı eritilir. İçerisine rendelenmiş elmalar ve şeker eklenip suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve karanfil tohumu eklenerek soğumaya bırakılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, uzunlamasına açılır ve ortaya 3-4 adet çizgi atılıp bıçakla kesik olmayan tarafa iç harç koyulup rulo yapılır.
180 derecede fırında hafif kızarana kadar pişirilir.Pudra şekeri serpilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder