11 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Haziran 2015 nurselin mutfağı Adıyaman Köfte nasıl yapılır, 11 Haziran nurselin mutfağı Adıyaman Köfte tarifi, Adıyaman Köfte malzemeleri, Adıyaman Köfte nasıl pişirilir,Adıyaman Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Adıyaman Köfte, Nurselin mutfağı 11 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 11.06.2015 Adıyaman Köfte Tarifi, nurselin mutfağı adıyaman
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Adıyaman Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
800 g dana kuzu karışık kıyma
8 adet küçük patlıcan
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
4 adet domates
1 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Küçük ve ince seçilen patlıcanlar közlenir. Sapları çıkarılmadan kabukları alınır. Dana kuzu karışık kıymanın içine rondoda çekilen kuru soğan eklenir. Pul biberi, karabiberi ve tuzu atılır. Özleşene kadar yoğurulur. Tezgahın üzerine sitreç film serilir. Hazırlanan harç üzerine yayılır. Hazırlanan bir patlıcan konur ve sapı dışarıda kalacak şekilde etrafı kıyma ile sarılır. Streç kıymayı patlıcana kolay sarmanızı sağlayacaktır. Her patlıcana aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine alınır. Tepsiye dizilen köftelerin üzerine sıvı yağ sürülür.
230 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. - Sıvı yağ gezdirilen tavada biber kavrulur. Rondoda çekilen domatesler eklenir. Ezilen sarımsak eklenip sosu pişirilir. Fırından çıkan köftelerin üzerine gezdirilerek sunuma alınır.
ADIYAMAN KÖFTE
Malzemeler:
800 g dana kuzu karışık kıyma
8 adet küçük patlıcan
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
4 adet domates
1 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Küçük ve ince seçilen patlıcanlar közlenir. Sapları çıkarılmadan kabukları alınır. Dana kuzu karışık kıymanın içine rondoda çekilen kuru soğan eklenir. Pul biberi, karabiberi ve tuzu atılır. Özleşene kadar yoğurulur. Tezgahın üzerine sitreç film serilir. Hazırlanan harç üzerine yayılır. Hazırlanan bir patlıcan konur ve sapı dışarıda kalacak şekilde etrafı kıyma ile sarılır. Streç kıymayı patlıcana kolay sarmanızı sağlayacaktır. Her patlıcana aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine alınır. Tepsiye dizilen köftelerin üzerine sıvı yağ sürülür.
230 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. - Sıvı yağ gezdirilen tavada biber kavrulur. Rondoda çekilen domatesler eklenir. Ezilen sarımsak eklenip sosu pişirilir. Fırından çıkan köftelerin üzerine gezdirilerek sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder