Nursel'in Mutfağı Katmer Tarifi 30 Haziran 2015 Sivas



30 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 Haziran 2015 nurselin mutfağı Katmer  nasıl yapılır, 30 Haziran nurselin mutfağı Katmer  tarifi, Katmer   malzemeleri, Katmer  nasıl pişirilir, Katmer  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Katmer Tarifi , Nurselin mutfağı 30 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 30.06.2015 Katmer  Tarifi, nurselin mutfağı Sivas



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Katmer tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

SİVAS KATMERİ

Malzemeler:
Hamuru için:
7 su bardağı un. 
1 fiske tuz. 
Su. 
İç harcı için:
2 yemek kaşığı tereyağı
400 g kaymak. 
1 su bardağı tahin. 
1 su bardağı ceviz. 
2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı:Un geniş bir kaba alınır. Ortası açılır. Tuz atılır ve su ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. 8 bezwye ayrılır ve büyükçe açılır. 
Tereyağı eritilir ve içine kaymak konularak karıştırılarak 1. Harcı hazırlanır. 
Tahin ve şeker harmanlanarak 2. Harcı hazırlanır. 
Elde edilen 8 bezenin 4 tanesi büyükçe açılır. İçine kaymaklı harçtan yayılır. Kenarlarından çekilerek büyütülür ve 2 tarafından kapatılır. Tekrar kaymaklı harç yayılır ve 2 ucundan kapatılarak kare şekli elde edilir. Şekil aldıktan sonra oklava ile birazcık tekrar büyütülür. Dış yüzeyine eritilmiş tereyağı sürülür ve sacda sürekli döndürülerek pişirilir
Kalan 4 bezede aynı şekilde açılır. Üzerine tahinli harçtan yayılır ve çekilmiş ceviz serpilir. Rulo şeklinde sarılır ve kendi etrafında gül böreği gibi dolanır. Oklava ile tekrar büyütülür ve eritilmiş tereyağ sürülerek sacta pişirilir. 
Sacınız yoksa tavada veya fırında da pişirebilirsiniz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}