Nursel'in Mutfağı Patatesli İçli Köfte Tarifi 25 Haziran 2015



25 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 25 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 25 Haziran 2015 nurselin mutfağı Patatesli İçli Köfte  nasıl yapılır, 25 Haziran nurselin mutfağı Patatesli İçli Köfte tarifi, Patatesli İçli Köfte  malzemeleri, Patatesli İçli Köfte nasıl pişirilir, Patatesli İçli Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patatesli İçli Köfte Tarifi , Nurselin mutfağı 25 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 25.06.2015 Patatesli İçli Köfte Tarifi, nurselin mutfağı



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Patatesli İçli Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE

Malzemeler:
İç harcı için:
700 g kuzu dana karışık kıyma 
3 adet soğan
1 tutam maydanoz 
1 yemek kaşığı tereyağı 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Karabiber 
Pul biber 
Kimyon
Tuz


Dış harcı için: 
250 g çiğ köftelik kıyma
3 adet haşlanmış patates 
3 su bardağı ince bulgur 
1 su bardağı irmik 
1 adet yumurta
1 adet soğan
Pul biber
Karabiber 
Tuz
Su

Kızartmak için:
Sıvı yağ

Hazırlanışı:
Dana ve kuzu karışık kıyma sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. . Rengi dönünce küçük küçük doğranan soğanları konur. Tereyağı bırakılır. Tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu atılır. Renk vermesi için salçası bırakılır. Çekilmiş ceviz eklenir ve ocaktan alınır. Doğranan maydanozla harmanlanıp soğumaya bırakılır. 
İnce bulgur geniş bir yoğurma kabına alınır. Tuz atılır ve su ile ıslatılır. 5-10 dakika bekletildikten sonra kıyması eklenir. Haşlanmış patatesleri kolay ezilmesi için dilimlenerek içine atılır. 1 adet soğan doğranır. Tutması için irmik konur ve yumurta kırılır. Tuzu, pul biberi ve karabiberi atılıp 2 sefer et makinasında çekilir. Makina yoksa özleşene kadar elde yoğurulur. 
Yoğurulan dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Islatılan elle açılarak soğuyan iç harçtan konur ve iki ucu sivri ve elips olacak şekilde kapatılır. Bol yağda çevrilerek kızartılıp sunuma alınır. 



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}