Nursel'in Mutfağı Çimdik Tatlısı Tarifi 25 Haziran 2015



25 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 25 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 25 Haziran 2015 nurselin mutfağı Çimdik Tatlısı nasıl yapılır, 25 Haziran nurselin mutfağı Çimdik Tatlısı tarifi, Çimdik Tatlısı  malzemeleri, Çimdik Tatlısı nasıl pişirilir, Çimdik Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çimdik Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 25 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 25.06.2015 Çimdik Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı kahramanmaraş




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çimdik Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ÇİMDİK TATLISI

Malzemeler:
Hamuru için: 
1 adet yumurta.
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker 
4 bardak su

Hazırlanışı:
Verilen ölçülerde şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. 
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Oda sıcaklığında olan tereyağı bırakılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar unla hamur yoğurulur. Fındıktan biraz büyük parçalar alınır. Elde yuvarlanır. Bir yüzü tarçın şeker ve çekilmiş ceviz ile hazırlanan harca bulanır. Harçlı yüzün iki tarafından sıkılarak çimdik atılır ve fırın tepsisine dizilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 
Fırından çıkıp ılınınca ılıyan şerbet üzerine gezdirilir. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}