Nursel'in Mutfağı Pankek Pasta Tarifi 9 Haziran 2015



9 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 Haziran 2015 nurselin mutfağı Pankek Pasta  nasıl yapılır, 9 Haziran nurselin mutfağı Pankek Pasta  tarifi, Pankek Pasta  malzemeleri, Pankek Pasta nasıl pişirilir, Pankek Pasta   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Pankek Pasta  , Nurselin mutfağı 9 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 09.06.2015 Pankek Pasta Tarifi, nurselin mutfağı istanbul



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Pankek Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle

PANKEK PASTA TARİFİ

Malzemeler:
Muhallebisi için:
400 g çilek
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı un
1 paket vanilya
40 g beyaz çikolata
1 paket krem şanti

Krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı esmer şeker
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
 
Üzeri için:
250 g beyaz çikolata
yarım çay bardağı süt
200 g çilek

Hazırlanışı:
Tencereye 2 bardak süt ve 1 bardak şeker konur. Ilınınca içine çırpılan 4 yumurta sarısı, yarım bardak un ve süt eklenir ve karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince içine çikolata atılır. Kendi sıcaklığında eriyince soğumaya bırakılır. Soğuyunca 1 paket vanilyası eklenir. Üzerine kullanılmak üzere muhallebiden bir bardak kenara ayrılır ve kalan muhallebiye yarım bardak sütle çırpılan krem şanti ve küp küp doğranan çilekler ilave edilir. - Derin bir kaba üç yumurta kırılır. 2 kaşık esmer şekerle beraber çırpılır. Süt eklenip sıvı yağ gezdirilir. Kabartma tozu, vanilyası ve unu ilave edilir ve krep hamuru hazırlanır. Malzemeyi katarken çırpmayı bırakmamak gerekir. Sıvı yağ sürülüp kızdırılan tavaya hazırlanan hamurdan kepçe ile bırakılıp çevrilerek hamuru pişirilir. - Pişen krep hamurları soğuyunca aralarına soğuyan çilekli muhallebiden sürülerek üst üste dizilir. İsteğe bağlı olarak aralarına muhallebi sürdükten sonra çilek yada muz dilimleri dizilebilir. - Kenara ayrılan bir bardak muhallebinin üzerine benmari usulu eritilen beyaz çikolata konur ve karıştırılır. En üste kalan krep hamurunun üzerine kenarlarından akacak şekilde yayılır. Çilekle süslenerek sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}