8 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Haşhaş Ezmeli Çörek Tarifi



yeşil elma 08.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Haşhaş Ezmeli Çörek tarifi, yeşil elma Haşhaş Ezmeli Çörek nasıl yapılır,Haşhaş Ezmeli Çörek malzeme listesi,Haşhaş Ezmeli Çörek tarifi, Haşhaş Ezmeli Çörek nasıl yapılır, Haşhaş Ezmeli Çörek nasıl yapılır, Haşhaş Ezmeli Çörek tarifi, yeşil elma bugün, 08 haziran 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 8 haziran 2015 pazartesi oktay usta tarifler,Haşhaş Ezmeli Çörek nasıl yapılır, Haşhaş Ezmeli Çörek nasıl yapılır, 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

HAŞHAŞ EZMELİ ÇÖREK

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta akı
tuz
su

Arası için:
1 kase haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

yumurta sarısı
sarı haşhaş

Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurta akını kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Ilık su da döküyoruz ve önce sıvılarla mayayı eritiyoruz. Unu da katıp hamuru iyice yoğuruyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit bezeye bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamurları merdaneyle oval şekilde ve olabildiğince uzun açıyoruz.

Haşhaş ezmesini, sıvı yağla karıştırıp sürülebilir kıvama getiriyoruz. Hamurların üzerine haşhaş ezmesini sürüyoruz. Bir uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu hafif çekip uzatıyoruz. Ruloları kendi etrafında çevirerek sarmal şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Haşhaş serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}