Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta akı
tuz
su
Arası için:
1 kase haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
yumurta sarısı
sarı haşhaş
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurta akını kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Ilık su da döküyoruz ve önce sıvılarla mayayı eritiyoruz. Unu da katıp hamuru iyice yoğuruyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit bezeye bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamurları merdaneyle oval şekilde ve olabildiğince uzun açıyoruz.
Haşhaş ezmesini, sıvı yağla karıştırıp sürülebilir kıvama getiriyoruz. Hamurların üzerine haşhaş ezmesini sürüyoruz. Bir uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu hafif çekip uzatıyoruz. Ruloları kendi etrafında çevirerek sarmal şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Haşhaş serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
HAŞHAŞ EZMELİ ÇÖREK
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta akı
tuz
su
Arası için:
1 kase haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
yumurta sarısı
sarı haşhaş
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurta akını kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Ilık su da döküyoruz ve önce sıvılarla mayayı eritiyoruz. Unu da katıp hamuru iyice yoğuruyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit bezeye bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamurları merdaneyle oval şekilde ve olabildiğince uzun açıyoruz.
Haşhaş ezmesini, sıvı yağla karıştırıp sürülebilir kıvama getiriyoruz. Hamurların üzerine haşhaş ezmesini sürüyoruz. Bir uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu hafif çekip uzatıyoruz. Ruloları kendi etrafında çevirerek sarmal şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Haşhaş serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder