Nursel'in Mutfağı Alman Ekmeği Tarifi 9 Haziran 2015



9 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 Haziran 2015 nurselin mutfağı Alman Ekmeği  nasıl yapılır, 9 Haziran nurselin mutfağı Alman Ekmeği  tarifi, Alman Ekmeği  malzemeleri, Alman Ekmeği nasıl pişirilir, Alman Ekmeği  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Alman Ekmeği  , Nurselin mutfağı 9 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 09.06.2015 Alman Ekmeği Tarifi, nurselin mutfağı istanbul



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Alman Ekmeği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle

ALMAN EKMEĞİ

Malzemeler:

5 su bardağı un

1 paket yaş maya

1 çay kaşığı şeker

1 fiske tuz

ılık su

100 g kuru kayısı

100 g kuru incir

100 g yaban mersini

100 g çekirdeksiz kuru üzüm

100 g tuzsuz badem

1 adet limon kabuğu rendesi

1,5 çay kaşığı tarçın

2 adet muskat


Üzeri için:

pudra şekeri


Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 5 bardak un konur. Ufalanan yaş maya ortasında açılan havuza bırakılır. Mayayı çalıştırması için şeker ve ılık su eklenir. Karıştırılmadan bu şekilde 10-15 dakika kabarması beklenir. Kıvama gelince havuzun kenarındaki unların üzerine rondoda çekilen bademler, kuru meyveler ve 1 limonun rendelenen kabuğu bırakılır. Tarçın atılır ve muskat rendelenir. Tuzu atılır ve özleşene kadar yoğurulur. Ekmek şekli verilip üzerine yağlı kağıt konan fırın tepsisine alınır ve bu şekilde 10-15 dakika daha dinlendirilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkınca pudra şekeri serpilerek sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}