Nursel'in Mutfağı Nar Ekşili Antep Köftesi Tarifi 17 Haziran 2015 Gazianatep



17 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 17 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 17 Haziran 2015 nurselin mutfağı Nar Ekşili Antep Köftesi nasıl yapılır, 17 Haziran nurselin mutfağı Nar Ekşili Antep Köftesi tarifi, Nar Ekşili Antep Köftesi  malzemeleri, Nar Ekşili Antep Köftesi nasıl pişirilir, Nar Ekşili Antep Köftesi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Nar Ekşili Antep Köftesi Tarifi , Nurselin mutfağı 17 Haziran çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 17.06.2015 Nar Ekşili Antep Köftesi Tarifi, nurselin mutfağı gaziantep



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Nar Ekşili Antep Köftesi  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

NAR EKŞİLİ ANTEP KÖFTESİ

Malzemeler:

9 su bardağı kepekli ince bulgur

1 çay bardağı nar ekşisi

2 adet kuru soğan

7 adet domates

1 baş taze sarımsak

1 adet limon

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon


Hazırlanışı.
Kepekli ince bulgur geniş bir kaba alınır. Üzerine biber ve domates salçası bırakılır. Tuzu, karabiberi ve kimyonu atılır. Çok küçük doğranan soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Kabukları alınıp, küp küp doğranan bol domates katılır. Domateslerin bol olması sadece domatesin suyu ile yoğrulacağı için önemlidir. Malzeme birleşince özleşene kadar güzelce yoğurulur. 
Yoğurma aşamasında aromasını ve suyunu vermesi için 1 limon 4'e bölünüp içine atılır ve nar ekşisi eklenir. Özleşince limonlar içinden çıkarılır ve kaynatılan sıvı yağ gezdirilip çekene kadar tekrar yoğurulur. Elde sıkılarak sunum tabağına dizilir. Domates ve salatalık dilimleri ile servis edilir. 
Kişi başına 1 çay bardağı ince bulgur koyarak ölçünüzü kendiniz belirleyebilirsiniz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}