Gülenay ile Pasta & Börek Cevizli Sivas Kömbesi Tarifi- 30 Haziran 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 30 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 30 Haziran 2015 salı gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta &  Börek Cevizli Sivas Kömbesi Tarifi- 30 Haziran 2015, gülenay Cevizli Sivas Kömbesi tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Cevizli Sivas Kömbesi  Tarifi- 30 Haziran 2015, Cevizli Sivas Kömbesi nasıl yapılır





Gülenay ile Pasta & Börek 
Cevizli Sivas Kömbesi Tarifi- 30 Haziran 2015


Malzemeler:
1 kg un
2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım kilo dövülmüş ceviz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:
 Un, ayçiçek yağı, tuz, kabartma tozu karıştırılarak su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurulur ve hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır. Bezelere ayrıldıktan sonra tekrar mayalanması için 15 dk daha dinlendirilir.
Dinlenen bezeler tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine yağ sürülüp ceviz serpilir. Bütün hamurlar bu şekilde açılarak her kat aralarına yağ sürülür. Tüm bezeler bu şekilde hazırlandıktan sonra bıçakla dilimlenir ve üzerine yoğurt sürülüp kızarana kadar 180 derece fırında pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}