Nursel'in Mutfağı Kabak Meftunesi Tarifi 3 Haziran 2015 diyarbakır



3 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kabak Meftunesi   nasıl yapılır, 3 Haziran nurselin mutfağı Kabak Meftunesi   tarifi, Kabak Meftunesi   malzemeleri, Kabak Meftunesi  nasıl pişirilir, Kabak Meftunesi    nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kabak Meftunesi   , Nurselin mutfağı 3 Haziran çaramba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.06.2015 Kabak Meftunesi   Tarifi, nurselin mutfağı diyarbakır yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kabak Meftunesi  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

KABAK MEFTUNESİ

Malzemeler:

600 g kuzu kuşbaşı et
2 kilo beyaz kabak

1 su bardağı sumak

3 diş sarımsak

1 su bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Kuşbaşı etler haşlanmak üzere tuz atılan, bol su konan tencereye alınır. Kabağın kabukları alınır. Çekirdekleri çıkarılıp kuşbaşı doğranır. Tencereye sıvı yağ gezdirilir. Haşlanıp suyundan alınan etler konur ve çevrilir. Rengi dönünce biber ve domates salçaları bırakılır. Hazırlanan kabaklar ve ezilen sarımsaklar ilave edilir. Sumak suyu katılır. Üzerine çıkacak kadar haşlanan etin suyundan konur. Pul biberi ve tuzu atılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}