3 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Haziran 2015 nurselin mutfağı Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır, 3 Haziran nurselin mutfağı Ali Paşa Pilavı tarifi, Ali Paşa Pilavı malzemeleri, Ali Paşa Pilavı nasıl pişirilir, Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ali Paşa Pilavı , Nurselin mutfağı 3 Haziran çaramba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.06.2015 Ali Paşa Pilavı Tarifi, nurselin mutfağı diyarbakır yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ali Paşa Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Köfteler için:
ALİ PAŞA PİLAVI
Malzemeler:
3 su bardağı
pirinç
1,5 su bardağı tuzsuz badem
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu
3 bardak su
Köfteler için:
400 g orta yağlı dana kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1
tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Haşlanıp kabuğu alınan tuzsuz bademler ve dolmalık fıstık, sıvı yağ gezdirilen tencereye alınıp kavrulur. Üzerine yıkanan pirinç bırakılır. Et suyu ve suyu eklenip pişirilmeye bırakılır.
Dana kıyma karabiber, pul biber ve tuzla özleşene kadar yoğurulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Una bulanıp yağda kızartılır.
Pişip demlenen pilav sunum tabağına alınır ve kızartılan köfteler üzerine konup servis edilir.
Haşlanıp kabuğu alınan tuzsuz bademler ve dolmalık fıstık, sıvı yağ gezdirilen tencereye alınıp kavrulur. Üzerine yıkanan pirinç bırakılır. Et suyu ve suyu eklenip pişirilmeye bırakılır.
Dana kıyma karabiber, pul biber ve tuzla özleşene kadar yoğurulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Una bulanıp yağda kızartılır.
Pişip demlenen pilav sunum tabağına alınır ve kızartılan köfteler üzerine konup servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder