Nursel'in Mutfağı Ali Paşa Pilavı Tarifi 3 Haziran 2015 diyarbakır



3 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Haziran 2015 nurselin mutfağı Ali Paşa Pilavı  nasıl yapılır, 3 Haziran nurselin mutfağı Ali Paşa Pilavı  tarifi, Ali Paşa Pilavı  malzemeleri, Ali Paşa Pilavı nasıl pişirilir, Ali Paşa Pilavı   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ali Paşa Pilavı  , Nurselin mutfağı 3 Haziran çaramba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.06.2015 Ali Paşa Pilavı  Tarifi, nurselin mutfağı diyarbakır yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ali Paşa Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ALİ PAŞA PİLAVI

Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı tuzsuz badem
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu
3 bardak su

Köfteler için:
400 g orta yağlı dana kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Haşlanıp kabuğu alınan tuzsuz bademler ve dolmalık fıstık, sıvı yağ gezdirilen tencereye alınıp kavrulur. Üzerine yıkanan pirinç bırakılır. Et suyu ve suyu eklenip pişirilmeye bırakılır. 
Dana kıyma karabiber, pul biber ve tuzla özleşene kadar yoğurulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Una bulanıp yağda kızartılır. 
Pişip demlenen pilav sunum tabağına alınır ve kızartılan köfteler üzerine konup servis edilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}