3 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Haziran 2015 nurselin mutfağı Baklava nasıl yapılır, 3 Haziran nurselin mutfağı Baklava tarifi, Baklava malzemeleri, Baklava nasıl pişirilir, Baklava nasıl yapılır, nurselin mutfağı Baklava , Nurselin mutfağı 3 Haziran çaramba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.06.2015 Baklava Tarifi, nurselin mutfağı diyarbakır yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Baklava tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
İç harcı için:
Şerbeti için:
BAKLAVA
Malzemeler:
Hamuru için:
3
adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket
kabartma tozu
aldığı kadar un
İç harcı için:
2 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Sıvı yağ ve yoğurt geniş bir kaba alınır. Yumurtaları kırılır. Kabartma tozu ve
aldığı kadar un eklenip yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. 5-10 dakika
dinlendirilir. 50 adet beze elde edilir. 10 tanesi nişasta ile çay tabağı
büyüklüğünde açılarak üstüste konur. Aralarınada nişasta serpilir ve büyükçe
açılır. Kalan 40 bezeye de 10'ar 10'ar aynı işlem uygulanır.
Açılan ilk 10'lu yufka yuvarlak aliminyum tepsinin üstüne alınır. Çekilmiş ceviz serpilir ve diğer 10'lu yufka ile üstü kapatılır. Son 10'lu yufkaya gelene kadar aynı işlem uygulanır. En son dilimleri kesilir ve üzerine eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
3 su bardağı şekere 3 bardak su eklenir. Yarım limonun suyu sıkılır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince sıcakken fırından çıkıp soğuyan baklavanın üzerine gezdirilir ve servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Açılan ilk 10'lu yufka yuvarlak aliminyum tepsinin üstüne alınır. Çekilmiş ceviz serpilir ve diğer 10'lu yufka ile üstü kapatılır. Son 10'lu yufkaya gelene kadar aynı işlem uygulanır. En son dilimleri kesilir ve üzerine eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
3 su bardağı şekere 3 bardak su eklenir. Yarım limonun suyu sıkılır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince sıcakken fırından çıkıp soğuyan baklavanın üzerine gezdirilir ve servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder