Nursel'in Mutfağı Cevizli Açma Tatlısı Tarifi 16 Haziran 2015 Bolu



16 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Haziran 2015 nurselin mutfağı Cevizli Açma Tatlısı   nasıl yapılır, 16 Haziran nurselin mutfağı Cevizli Açma Tatlısı   tarifi, Cevizli Açma Tatlısı   malzemeleri, Cevizli Açma Tatlısı  nasıl pişirilir, Cevizli Açma Tatlısı    nasıl yapılır, nurselin mutfağı Cevizli Açma Tatlısı  Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.06.2015 Cevizli Açma Tatlısı  Tarifi, nurselin mutfağı bolu



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Cevizli Açma Tatlısı  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

CEVİZLİ AÇMA TATLISI

Malzemeler:

Hamuru için:

yarım paket yaş maya

1 adet yumurta

yarım çay bardağı sıvı yağ

aldığı kadar un

1 bardak ılık su


Açmak için:

3 yemek kaşığı tereyağ

1 çay bardağı sıvı yağ

 
İç harcı için:
2 su bardağı çekilmiş ceviz


Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 bardak su


Hazırlanışı:

Yarım paket yaş maya ılık su ile açılır. 1 yumurta kırılır. Tuz atılır. Sıvıyağ eklenir ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 
30 dakika dinlendirilir. 4 bardak şekere 4 bardak su konup şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur 3 Bezeye ayrılır. Önce merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Üzerlerine eriyen Tereyağ ve sıvıya karışımı sürülür. Sonra herbiri teker teker elle çekilerek büyütülür. Büyüdükçe incelecektir. Üzerlerine çekilmiş ceviz serpilir. Rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir ve yağlanan tepsiye dizilir. Tekrar üzerlerine güzel kızarması için yağ gezdirilir ve 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan Şerbet gezdirilip sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}