Nursel'in Mutfağı Donat Tarifi 15 Haziran 2015 Adana



15 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Haziran 2015 nurselin mutfağı Donat  nasıl yapılır, 15 Haziran nurselin mutfağı Donat  tarifi, Donat  malzemeleri, Donat  nasıl pişirilir, Donat   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Donat Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.06.2015 Donat Tarifi, nurselin mutfağı donut adana



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Donat tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

DONUT

Malzemeler:
Hamuru için:

- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı süt
- yarım çay bardağı erimiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta

Üzeri için:

- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
- 100 gram taze süt kreması
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
 Süt ılıtılır. Eritilen yarım çay bardağı tereyağ ile un konulan geniş bir kaba alınır. Şekeri konur. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Merdane ile 2 c kalınlığında açılır. Bardakla yuvarlaklar kesilir. İçlerine küçük bir kapakla delikler açılır. Bu şekilde 10 dakika dinlendirilir. Bol yağda kızartılır.
 Süt kreması ocağa alınır. Ilınınca içine çikolata bırakılır. Kendi ılıklığında eriyecektir. 
 Toz şeker rondada çekilir. İçine tarçın konup karıştırılır. 
Yağda kızartılan hamurların yarısının sadece 1 yüzeyi sıcakken çikolata sosuna diğer yarısı da tarçınlı şekere bulandırılır. Çikolata sosu donunca sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}