Nursel'in Mutfağı Buhara Pilavı Tarifi 11 Haziran 2015



11 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Haziran 2015 nurselin mutfağı Buhara Pilavı nasıl yapılır, 11 Haziran nurselin mutfağı Buhara Pilavı  tarifi, Buhara Pilavı malzemeleri, Buhara Pilavı nasıl pişirilir,Buhara Pilavı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Buhara Pilavı, Nurselin mutfağı 11 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 11.06.2015 Buhara Pilavı Tarifi, nurselin mutfağı adıyaman



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Buhara Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BUHARA PİLAVI

Malzemeler:

1 kilo orta yağlı kuzu kuşbaşı et

3 su bardağı pirinç

4 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı 7 çeşit baharat

1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Kuşbaşı etlerin üzerine bol su konur. Tuz atılır ve haşlanmaya bırakılır. Tereyağı eritilen tencereye doğranan soğanlar konur ve kavrulur. Rengi dönünce suyundan alınan etler eklenir. 7 çeşit baharatı konur ve 5 dakika kadar pişirilir. Üzerine haşlanmış nohut serilir. Islatılıp suyu süzülen pirinç eklenir. Et suyu ile suyu verilip pişirilmeye bırakılır. Suyu kaynayınca demlenmeye bırakılır.  Ters çevrilerek sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}