Gülenay ile Pasta & Börek Programı Milföylü Yufka Böreği Tarifi- 10 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Milföylü Yufka Böreği  Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 10 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 10 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Milföylü Yufka Böreği  tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Milföylü Yufka Böreği  nasıl yapılır, evde Milföylü Yufka Böreği  tarifi



GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ

Malzemeler:
18 adet tereyağlı milföy hamuru
3 adet yufka
300 gram kıyma
4 det yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:
1 yumurta

Hazırlanışı:
Tavada tereyağı ve kıyma kavrulur. İçerisine yemeklik doğranmış soğan, tuz, ve karabiber eklenerek kavurmaya devam edilir. Pişmeye yakın ceviz ve ince doğranmış maydanoz eklenerek altı kapatılır.
 Sos için yumurta, yağ ve soda iyice çırpılır. Yufkalar rulo yapılır ince ince kesilir.Tepsi yağlanıp biraz ıslatılır. Tepsinin altı tereyağı sürülmüş milföyler ile kaplanır.  Üzerine doğranmış yufkaların yarısı serilir. Üzerine kıymalı harç yayılır.  Kalan yufka üzerine yayılarak sos üzerine sos gezdirilir. Kalan milföy hamuru ile tepsinin üzeri kapatılır ve kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece sıcak fırında üzeri kızaran kadar pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}