10 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Çilekli Trileçe Tarifi



yeşil elma 10.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Çilekli Trileçe  tarifi, yeşil elma Çilekli Trileçe  nasıl yapılır,Çilekli Trileçe  malzeme listesi,Çilekli Trileçe  tarifi, Çilekli Trileçe  nasıl yapılır, Çilekli Trileçe  nasıl yapılır,Çilekli Trileçe  tarifi, yeşil elma bugün, 10 haziran 2015 çarşamba yeşil elma tarifleri, 10 haziran 2015 çarşamba oktay usta tarifler,Çilekli Trileçe  nasıl yapılır, Çilekli Trileçe  nasıl yapılır, 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ÇİLEKLİ TRİLEÇE TARİFİ

Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı toz fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı un

Şerbeti için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı krema

Çilek Sos için:
  • 500 gr. çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Üzeri için:
  • 1 paket köpürtülmüş şanti

Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar 4-5 dakika çırpıyoruz. Toz fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Spatulayla köpüğü söndürmeden karıştırıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına yağlı kağıt seriyoruz ve sıvıyağla da yağlıyoruz. Kek karışımını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişiriyoruz.

Şerbeti için, sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz, kaynayınca altını kapatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Süsleme için orta boy çileklerden bir kase ayırıyoruz. Sosu için, çilekleri, toz şekeri, suyu ve nişastayı doğrayıcıya koyup püre haline getiriyoruz. Süzgeçten geçirerek küçük bir tencereye koyuyoruz. Ocakta pişiriyoruz. Sosumuz kaynayınca ocaktan alıp soğutuyoruz. Kek pişince soğutuyoruz ve kare kare dilimliyoruz. Üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz. Tamamen soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine krem şantiyi sürüyoruz. Üzerine de çilek sosu dökerek servis ediyoruz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}