Gülenay ile Pasta & Börek Programı Profiterol Tarifi- 10 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Profiterol Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 10 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 10 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Profiterol tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Profiterol nasıl yapılır, evde Profiterol tarifi



GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

PROFİTEROL

Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr. tereyağı
  • 3 yumurta

Kreması için:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:
  • 80 gr. bitter çikolata

Hazırlanışı:
Tereyağ ve su tencerede kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içerisine un eklenerek kıvamını alana kadar karıştırılır.Hazırlanan hamur soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yumurtalar teker teker eklenerek ilk önce mikserle daha sonra tahta karıştırılır. Hamur sıkma torbasına doldurularak, yağlı kağıt serilen tepsiye sıkılır. 180 derece fırında pişirilir. Kreması için un, süt, şeker, yumurta ve vanilya tencerede pişirilir. Pişen hamurlar soğuduktan sonra sıkma torbasına doldurulan krema içerisine doldurulur. Üzerine benmari usulü eritilen çikolata gezdirilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}