Gülenay ile Pasta & Börek Kaymaklı İncir Dolması Tarifi- 25 Haziran 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 25 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 25 Haziran 2015 perşembe gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Kaymaklı İncir Dolması Tarifi- 25 Haziran 2015, gülenay Kaymaklı İncir Dolması tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Kaymaklı İncir Dolması Tarifi- 25 Haziran 2015





Gülenay ile Pasta & Börek Kaymaklı İncir DolmasıTarifi- 25 Haziran 2015


Malzemeler:
  • 24 adet kuru incir
  • 1 kg. şeker
  • 1 litre su
  • Yarım limon

İç dolgusu için:
  • 100 gr. kırık fındık
  • 100 gr. kırık badem
  • 100 kırık ceviz
  • 200 gr. kaymak

Hazırlanışı:
Kuru incirler yaklaşık bir saat suda bekletilir. Ayrı bir tencerede su ve şeker  kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine yarım limon eklenir.15 dakika kaynadıktan sonra içerisine suda bekletilen incirler atılır ve 5 dakika daha kaynatılır. İncirler şerbetten çıkarıldıktan sonra uçları kesilir. İçine fındık, badem, ceviz karışımı doldurulur ve fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yarısına gelecek şekilde şerbet dökülerek 180 derece fırında şerbeti çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra kaymak ile birlikte servis edilir.








PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}