9 Haziran 2015 tv8 Ver Fırına Beşamel Soslu Krepler Tarifi İzle - Ver Fırına 9 Haziran 2015 Beşamel Soslu Krepler Tarifi birazdan sizlerle olacak.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2-2,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 – 1,5 su bardağı un
İç malzemesi:
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 er adet yeşil, kırmızı, sarı biber
- 6 adet mantar
- karabiber – tuz
- kırmızı toz biber
Beşamel sos için malzemeler:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-2,5 su bardağı süt
- tuz , karabiber, muskat
- 50 gr rende kaşar
Hazırlanışı:
Süt, yumurta, kabartma tozu, tuz, şeker ve un iyice çırpılıp süzülür. Tavada 3-4 adet ince krep hazırlanır.
İç harcı için bütün malzemeler julyen doğranarak sotelenir.
İç harcı için bütün malzemeler julyen doğranarak sotelenir.
Hazırlanan kreplerin ortasına 2- 3 yemek kaşığı iç harç koyularak, kare şeklinde katlanır.
Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağ sos tenceresine koyulur. Yağ ısındıktan sonra un ilave edilir ve un bir süre kavrulur. Süt bir kere de ilave edilerek hızlı hızlı çırpılır.
Tuz karabiber ve muskat ilave edilir. 1- 2 dk kaynattıktan sonra hazırlanan kreplerin üzeri beşamel sos ile kaplanır.
Üzerine rende kaşar koyup 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Tuz karabiber ve muskat ilave edilir. 1- 2 dk kaynattıktan sonra hazırlanan kreplerin üzeri beşamel sos ile kaplanır.
Üzerine rende kaşar koyup 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Domates sosu için sarımsaklar hafif rengi dönene kadar kavrulur ve rende domates ilave edilir. Domateslerin pişmesine yakın salça ve baharat ilave edilir bir süre daha kaynatılır ve krep ile birlikte servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder